REKLAMA

Krewetki z czosnkiem, pietruszką i chili

wyświetlono: 146 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Prawdziwa uczta dla podniebienia - obłędny maślano-winny sos i delikatne, rozpływające się w ustach krewetki ;) Eksplozja smaków i aromatów :)

opublikowany: 02.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g krewetek
    3 łyżki łagodnej oliwy z oliwek
    3 łyżki masła
    50 ml wytrawnego, białego wina
    2 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chili
    1/4 pęczka natki pietruszki
    sól morska świeżo zmielona
    Do podania:
    bagietka
    białe wytrawne wino
    cząstki cytryny
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki (jeśli używamy mrożonych) rozmrozić, oczyścić i dokładnie osuszyć. Czosnek i natkę posiekać drobno, papryczkę chili pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać masło. Kiedy masło się rozpuści dodać czosnek i krótko przesmażyć. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć z każdej strony po ok. 1 minucie. Dodać posiekane chili oraz natkę, wymieszać. Doprawić solą. Podawać od razu po przygotowaniu z bagietką, cząstkami cytryny oraz lampką wytrawnego wina.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kamil® 15775780-cook-pizza-illustration-isolated-on-a-white-background

Krewetki z czosnkiem, masłem i natką pietruszki

Bardzo proste i szybkie danie, na romantyczną przystawkę lub szybkie i proste tapas.

kategoria: Przystawki Przekąski opublikowany: 11.12.2013 | wyświetlono: 22368 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: CzujęMiętę CzujęMiętę

Krewetki z czosnkiem w białym winie

Krewetki przyrządzone z czosnkiem, w białym winie z grzankami

kategoria: Przystawki opublikowany: 18.08.2013 | wyświetlono: 25199 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE