Krewetki na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prawdziwa gratka dla miłośników owoców morza... krewetki na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką to proste i odlotowo pyszne danie. W dodatku bardzo szybko się je przygotowuje. Dlatego jeśli jeszcze zastanawiacie się nad wykwintną kolacją dla dwojga, to już macie gotowy przepis :-)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g krewetek (już rozmrożonych i obranych z pancerzy)
    2 łyżki masła
    50 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina
    1 mała papryczka chili
    3 ząbki czosnku
    pół małego pęczka pietruszki
    sól i sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną drobno papryczkę i czosnek, chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać krewetki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i wlać wino. Zwiększyć moc palnika i chwilę smażyć, obracając krewetki, aż wino odparuje (2-3 minuty). Na koniec dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać.

    Krewetki najlepiej smakują z bagietką maczaną w tym pysznym sosiku :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować