Kotlety mielone z serem i pieczarkami

4.5 (156 ocen)

Pyszne kotlety z ciągnącym się serem. Idealna na obiad jak i na kanapki:).

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    200 g pieczarek
    150 g sera żółtego
    1 jajko
    1 czerstwa bułka
    przyprawy: przyprawa do mięs, przyprawa uniwersalna, sól,pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Kotlety mielone z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki i ser 1. Pieczarki(umyte i obrane ) i ser zcieramy na tarce o grubych oczkach. Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.Mięso mieszamy z surowym jajkiem i odsączoną bułką. Dodajemy przyprawy,ser i pieczarki. Wszystki dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na złoto z obu stron .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować