Pyszne kotlety z ciągnącym się serem. Idealna na obiad jak i na kanapki:).
Składniki:
500 g mięsa mielonego
200 g pieczarek
150 g sera żółtego
1 jajko
1 czerstwa bułka
przyprawy: przyprawa do mięs, przyprawa uniwersalna, sól,pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety mielone z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki(umyte i obrane ) i ser zcieramy na tarce o grubych oczkach. Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.Mięso mieszamy z surowym jajkiem i odsączoną bułką. Dodajemy przyprawy,ser i pieczarki. Wszystki dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na złoto z obu stron .
Komentarze