Kluski z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kluseczki nadziane mięsem pozostałym po rosole.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Masa ziemniaczana :
    1 kg ugotowanych ziemniaków
    250 g mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    łyżeczka soli
    Masa mięsna :
    Mięso ugotowane z rosołu
    Marchewka i pietruszka z rosołu gotowana
    Sól do smaku
    Cebula
    Ząbek czosnku
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Kluski z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ziemniaki z łyżeczka soli. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy mąkę i jajko oraz szczyptę soli.Wyrabiamy. Cebulę i czosnek siekamy wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Mięso, marchewkę, pietruszkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem mielimy. Doprawiamy do smaku solą. Bierzemy troszeczkę masy ziemniaczanej a w środek wkładamy masę mięsną i ściśle zlepiamy masą ziemniaczaną. Formujemy kulki o średnicy około 4 cm. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 6 minut od wypłynięcia.

Porady

Kluseczki można podać ze smażoną cebulką na oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować