Kisiel jagodowo ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondla wlać sok z jagód i ananasa, dodać pozostałe składniki, roztrzepać mątewką i teraz cały czas mieszając zagotować i podgrzewać do zgęstnienia. Przełożyć do 2 miseczek i na wierzch wyłożyć po 2 -3 łyżki jagód, które zostały po osączeniu soku.
Gdy mamy mniej soku, należy dodać tyle wody, ile brakuje soku. Jeżeli chodzi o cukier to w trakcie gotowania na samym początku należy spróbować i ocenić, ile należy go dodać, bowiem zależy to od tego, jak słodki był sok i od naszych upodobań smakowych.
Uwagi:
Przygotowałam surówkę z marchewki i ananasa, więc został mi syrop ananasowy a że nic nie ma prawa się zmarnować, dodałam do niego sok z jagód i mam pyszny napój.
Komentarze