Kisiel jagodowo ananasowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Połączenie smaku jagodowego z ananasowym to strzał w dziesiątkę.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka soku z ananasa
    1,5 szklanki soku z jagód
    1 pełna łyżka mąki pszennej
    1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
    opcjonalnie 1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Kisiel jagodowo ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kisiel jagodowo ananasowy 1. Do rondla wlać sok z jagód i ananasa, dodać pozostałe składniki, roztrzepać mątewką i teraz cały czas mieszając zagotować i podgrzewać do zgęstnienia. Przełożyć do 2 miseczek i na wierzch wyłożyć po 2 -3 łyżki jagód, które zostały po osączeniu soku.
    Gdy mamy mniej soku, należy dodać tyle wody, ile brakuje soku. Jeżeli chodzi o cukier to w trakcie gotowania na samym początku należy spróbować i ocenić, ile należy go dodać, bowiem zależy to od tego, jak słodki był sok i od naszych upodobań smakowych.
    Uwagi:
    Przygotowałam surówkę z marchewki i ananasa, więc został mi syrop ananasowy a że nic nie ma prawa się zmarnować, dodałam do niego sok z jagód i mam pyszny napój.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Jagody Kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować