Koktajl jagodowo-ananasowy

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Owocowe koktajle są niezastąpione – nie tylko przepyszne ale też zdrowe. Świetnie sycą dzięki czemu z powodzeniem zastąpią jeden z posiłków. W upalne lato jogurt warto podzielić na mniejsze porcje, włożyć do zamrażalki i zmiksować. Otrzymamy super orzeźwiające smoothie.

  • 10 min

Składniki:

  • banan
    ½ świeżego ananasa
    400g jogurtu naturalnego
    szklanka jagód
    miód/stewia/fruktoza do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Koktajl jagodowo-ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody myjemy i odsączamy na sitku. Banana obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki. Miksujemy banana z jagodami, ananasem i jogurtem naturalnym. Ewentualnie jeśli lubimy słodsze koktajle możemy dosłodzić miodem/stewią czy fruktozą Na upały świetnie sprawdza się użycie zamrożonych jagód dzięki czemu napój jest przyjemnie chłodny. Wierzch możemy dodatkowo posypać płatkami migdałów i jagodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Jagody Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować