Kasza Manna Smażona w Jajku

2.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś testowałam tani,szybki,łatwy i smaczny przepis,który w zasadzie możecie podać dzieciom na obiad jak i kolacje z dodatkiem dżemu jak i również same :-)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
    2 płaskie łyżeczki cukru trzcinowego
    100 g kaszki manny

    Panierka:

    1\4 szkl.mąki pszennej
    1 jajko L

    Dodatkowo:

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kaszka Śniadanie

Kasza manna smażona w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza Manna Smażona w Jajku. 1. o rondelka wlać mleko,wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu od czasu do czasu mieszając,następnie wsypać kaszkę mannę i mieszać energicznie do zgęstnienia i zagotowania.
    Jeszcze ciepłą kaszkę wylać na blaszkę keksówkę wyłożoną np.folią aluminiową,wyrównać i pozostawić do wystygnięcia i zesztywnienia.
    Następnie keksówkę położyć do góry dnem na deseczkę,zdjąć folię,pokroić kaszkę na mniejsze kawałki,obtaczać w mące i rozbełtanym jajku,
  • Kasza Manna Smażona w Jajku. 2. smażyć na patelni,na małym ogniu, na oleju,podawać same lub z dżemem.

Porady

Można podawać z ulubionym dżemem lub konfiturą lub samą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować