Kasza gryczana z pieczarkami i soczewicą

4.5 (161 ocen)

Proste i bardzo smaczne połączenie

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
    1 średnia cebula
    250 g pieczarek
    50 g zielonej soczewicy
    1 łyżka oleju
    trochę natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z pieczarkami i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną i soczewicę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • 2. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju.
  • 3. Pieczarki dokładnie umyć, drobno pokroić i dodać do cebuli. Dusić razem aż większość wody z pieczarek odparuje.
  • 4. Pieczarki wymieszać z ugotowaną kaszą i soczewicą, doprawić, posypać natką.

Porady

Zamiast zielonej soczewicy można użyć innej rośliny strączkowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Pieczarki Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować