Karkówka z farszem z kiszonej kapusty, boczkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kapusta kiszona tym razem w asyście pieczarek i bekonu jako nadzienie soczystej i aromatycznej karkówki.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ:

    500 g kiszonej kapusty
    250 g pieczarek
    100 g boczku pokrojonego w kostkę
    sól
    pieprz


    8 plastrów karkówki
    sól
    pieprz
    musztarda
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka z farszem z kiszonej kapusty, boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną zalać wodą, posolić i podgotować.
  • 2. Gdy się ugotuje wystudzić, odcisnąć, pokroić drobno.
  • 3. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  • 4. Dodać boczek i krótko razem przesmażyć.
  • 5. Do pieczarek i boczku dodać kapustę, poddusić. Doprawić solą i pieprzem.
  • 6. Plastry karkówki rozbić na cienkie kotlety, przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą.
  • 7. Nałożyć łyżkę farszu, zawinąć roladkę, spiąć wykałaczką.
  • 8. Podsmażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
  • 9. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe.
  • 10. Wierzch przykryć folią aluminiową. Piec ok 50 min ut w 180 stopniach.
  • 11. Po 35 min przewrócić na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Karkówka Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować