Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym

4.5 (174 ocen)

  • 10 min

jest to wersja bardziej dietetyczna

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży jogurt naturalny
    pół kilograma truskawek
    1,5 - 2 łyżeczki żelatyny
    około 2 łyżki cukru
    listki świeżej mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, odłożyć parę do dekoracji a resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem cukry. Jogurt wymieszać z 1 łyżką musu z truskawek oraz z rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną.
  • 2. Panna cottę rozlać do małych salaterek i wstawić do lodówki do stężania. Podawać z musem truskawkowym, truskawkami i świeżą miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować