REKLAMA

Panna cotta z musem truskawkowym

wyświetlono: 219 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

bardzo smaczny deser

opublikowany: 11.04.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 2 godz.

Składniki:

  • PANNA COTTA



    500 ml śmietanki 30 %

    250 ml mleka

    4 łyżeczki żelatyny

    8 łyżek wrzącej wody

    120 gram cukru



    MUS



    800 gram truskawek

    1 galaretka truskawkowa

    150 ml wrzącej wody



    ROZETKI



    200 ml śmietanki 30 %

    2 łyżki cukru pudru

    1 łyżeczka żelatyny

    2 łyżki wrzącej wody
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. PANNA COTTA



    Żelatynę wymieszać z wrzącą wodą.

    Śmietankę podgrzać z mlekiem i cukrem.

    Podgrzać, ale nie zagotować.

    Dodać żelatynę.

    Wymieszać.

    Ostudzić.

    Przelać do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia.



    MUS



    Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek.

    Zmiksować.

    Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie.

    Dodać do truskawek.

    Dokładnie wymieszać.

    Przełożyć na stężoną pannę cottę.

    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.



    ROZETKI



    Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.

    Przestudzić.

    Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.

    Dodać żelatynę.

    Dokładnie razem wymieszać.

    Masę przełożyć do dekoratora cukierniczego.

    Wyciskać ozdobne rozetki na musie truskawkowym.

    Przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: akrobatka22 akrobatka22

Panna Cotta z musem czekoladowym

Słynny deser w nowoczesnej odsłonie!

kategoria: Desery opublikowany: 01.05.2017 | wyświetlono: 33247 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: Lucyna86 1

Panna cotta z musem truskawkowym

Smakuje każdemu.

kategoria: Desery panna cotta opublikowany: 05.05.2020 | wyświetlono: 198 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: judik judik

Panna Cotta z musem truskawkowym

Moja propozycja tego wspaniałego włoskiego deseru. Dodatek musu owocowego idealnie balansuje słodycz panny:)

kategoria: Desery opublikowany: 16.06.2012 | wyświetlono: 330 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE