Jajka faszerowane pieczarkami

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Pyszne jajka faszerowane pieczarkami

  • 40 min

Składniki:

  • 4 - 5 jajek
    10 - 12 pieczarek
    cebulka
    pieprz
    sól
    przyprawa uniwersalna
    łyżka masło
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać trochę drobno pokrojonej cebulki. Zostawić do ostygnięcia.
  • 2. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić każde wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać do wystudzonych pieczarek.
  • 3. Następnie dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Doprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną. Połówki jajek oprószyć sola i pieprzem. Napełniać przygotowanym farszem i układać na talerzu. Udekorować według uznania.
  • 4. Do masy pieczarkowej można dodać łyżkę posiekanej pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować