Jajka faszerowane ogórkami i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Świąteczne śniadanie nie musi być monotonne. Warto je sobie urozmaicić choćby takimi jajeczkami :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek na twardo
    3 ogórki konserwowe
    100g szynki konserwowej
    2-3 łyżki majonezu
    1 płaska łyżeczka tartego chrzanu
    Sól, ewentualnie pieprz- do smaku
    Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Śniadanie

Jajka faszerowane ogórkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie obrane ogórki konserwowe. Dodajemy do żółtek i łączymy z chrzanem, majonezem oraz przyprawami. Napełniamy przygotowane połówki białek i dekorujemy ziołami. Podajemy na świeżo, więc najlepiej przygotować sobie samą pastę i białka, a napełnić je dopiero przed konsumpcją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować