jagodowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 1666666 godz. 39 min

wersja sennika dla prawdziwych łasuchów :)

  • 1666666 godz. 39 min

Składniki:

  • 1wiaderko serka naturalnego (1 kg)

    20 dag masła

    3 żółtka

    10 dag cukru pudru

    1 opakowanie cukru pudru

    3 łyżki żelatyny

    1 cytrynowa galaretka

    3 szkl jagód

    po 10 sztuk cukierków MARS, BOUNTY, TWIX ( możemy także użyć po 2 batony z każdego smaku)

    1 szkl wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Jagodowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2al8qvh 1. Cukierki (batony) rozdrabiamy w blenderze.

    W 1/3 szkl gorącej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny. Pozostawiamy do przestudzenia.

    W misce ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na lekki puch, dodając po jednym jajku. Nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce serka.

    Powstała masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodać cukierki. Dokładnie wymieszać.

    Tortownicę ( u mnie 26 cm), wyłożyć folią spożywczą. Wlać masę z cukierkami, na nią pozostałą masę wstawić do lodówki na 20 min.
    Na wierzch zalać tężejącą się galaretką jagodową. Całość pozostawić na kilka godzin w lodówce (najlepiej na całą noc).

Porady

nie użyłam w tym serniku spodu, ale jak najbardziej spód tortownicy możemy wyłożyć herbatnikami czy biszkoptem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować