Faszerowane roladki z łopatki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
2.Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do cebuli i smażymy.
3.Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osobnym garnku.
4.Łopatkę kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy, solimy, pieprzymy. Na każdym płacie układamy usmażone pieczarki z cebulą i marchewkę. Zwijamy w roladkę. Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.
5.Do garnka wlewany pomidory z puszki, rozbijamy delikatnie żeby uzyskać jednolitą masę. Dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 10 minut.
6.Przygotowanym sosem zalewamy roladki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 80 minut.
Komentarze