filet z kurczaka gotowany albo duszony 1 szt mała
ogórek konserwowy ok 1/2 szt
marchew gotowana 1/4 szt
ser żółty starty ok 1-2 łyżki
natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem
cebula albo por posiekany 1 łyżka
jajka 5 szt
sól
pieprz
majonez
Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka.
Mięsko drobno kroimy tak jak i ogórka i marchew (ja posiekałam jeszcze jedną połówkę jajka).
Wszystkie składniki mieszamy, dość mocno doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Do składników na farsz można dodać trochę rozdrobnionych żółtek.
Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.
Komentarze