Faszerowana bagietka

0 (0 ocen)

Mini kanapeczki na jeden kęs ;) Gwarantuję, że widząc je na stole, nie da się ich nie spróbować, ponieważ są kolorowe, ładnie się prezentują, a przede wszystkim smakują! ;)Bardzo fajna alternatywa tradycyjnych kanapek- na każdą imprezę jak znalazł.

Składniki:


  • 250g mielonki dobrej jakości
    2 długie bagietki lub 4 bułki "hot-dogówki"
    50g miękkiego masła
    po połówce papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    sól, pieprz do smaku
    mleko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ze wszystkich bułek wydrążamy środek. Krótsze bułki wygodniej się faszeruje, ale jeśli macie długą bagietkę, możecie ją pokroić na mniejsze części. Wydrążony środek z bułki namaczamy w mleku- tak aby był wilgotny, ale żeby nie było widać nadmiaru mleka.
    Mielonkę mielimy przez maszynkę. Dodajemy masło oraz namoczoną bułkę i mieszamy razem widelcem lub ręką, tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę. Doprawiamy do smaku. Papryki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do farszu.
    Następnie napychamy wydrążone bułki dosyć ciasno, zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.

    Przed podaniem kroimy w plasterki i gotowe! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Bułka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować