Zrobiłam ją na śniadanie , wszyscy domownicy byli zachwyceni .Nadaję się również jako przekąska
Składniki:
Składniki :
średnia bagietka
łyżka masła
pół pęczka koperku ,
pół pęczku szczypiorku
2 jajka na twardo
15 dkg żółtego sera
15 dkg szynki
1 opakowanie białego serka (takiego do smarowania kanapek - może być
naturalny lub ziołowy)
sól i pieprz
Faszerowana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie :
Najpierw siekamy umyty koperek , szczypiorek i szynkę, ser żółty i
jajka zcieramy na drobnej tarce.Z bagietki wyjmujemy miękki
środek.Należy uważać żeby nie uszkodzić skórki! Przekładamy do
miski środek bułki oraz pozostałe składniki, dodajemy odrobinę soli i
pieprzu do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Wypełniamy bułę
farszem z miski. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki na
godzinę.Wypełnienie bułki musi się trochę "ścisnąć", by
można je było łatwo pokroić. Gotową bagietkę roimy ostrym nożem w
grube plastry i układamy na talerzu.
Komentarze