
Dodane przez: agarybak76
Smak domowego ketchupu nie równa się z żadnym innym. Nie jest co prawda taki gęsty jak ten ze sklepu, ale smakuje wspaniale. Mocno pomidorowy z pikantną nutką chilli. A jeśli dodamy zioła, otrzymamy ketchup w włoskim stylu.
Domowy ketchup z pomidorów
Porady
Ketchup można spożywać od razu lub przechowywać go przez kilka dni w lodówce. Jeśli chcecie przygotować ketchup na zimę, wlewamy gorący ketchup do suchych, wyparzonych słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Tak przygotowane słoiki można przechowywać w lodówce około miesiąc.
Żeby przechowywać ketchup poza lodówką trzeba go jeszcze zapasteryzować.
Słoiki gotujemy około 15 minut.
Dodane przez: ImpresjaSmaku
Z podanej porcji mi wyszło 6 słoików...
Komentarze