Bagietka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę kroję na 2 -3 równe kawałki, wtedy łatwiej ją wydrążyć.Składniki sosu mieszam i za pomocą łyżeczki smaruję bagietkę w środku. Cebulkę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam chwilę na odrobinie oleju. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę wędlinę, ogórka i paprykę. Podsmażam około 5 minut. Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek i wydrążony wcześniej miąższ z bagietki. Doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokłądnie mieszam. Za pomocą łyżeczki nadziewam bagietkę. Każdy kawałek zawijam osobno w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C , na około 10 minut. Po wyjęciu kroję na mniejsze kawałki.
Komentarze