Ekspresowe pączki w 10 minut -puszyste i pyszne, idealne na tłusty czwartek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dajemy składniki na ciasto. Wszystko dokładnie miksujemy lub mieszamy łyżką. Ma nam powstać gęste ciasto
W garnku rozgrzewamy olej. Gdy będzie gorący, smarujemy dłonie olejem, i bierzemy kawałek ciasta, formujemy kulkę.
Dajemy do garnka. Pączki w smażeniu pięknie rosną.
***można też nakładać ciasto łyżką, ale paczki formowane rękami są ładniejsze, równiutkie.
Pączki smażymy na małym ogniu, na złoty kolor. Tak by nie były surowe w środku.
Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy.
Posypujemy cukrem pudrem, można też polać czekoladą, lukrem itp :)
I gotowe . Są na prawdę pyszne, puszyste, długo zachowują świeżość. Bardzo polecam i życzę smacznego.
Komentarze