Ciasto z kangusami, białą i mleczną czekoladą oraz herbatnikami. Proste w przygotowaniu, bez pieczenia i przepyszne. Smakuje identycznie, jak popularny i lubiany batonik. Koniecznie wypróbujcie. :)
Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Na tortownicy (u mnie 18 cm.), wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć połowę herbatników.
2. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
3. 100 ml śmietany ubić z 150 g serka mascarpone i mlekiem w proszku na puszysty krem, wlać przestudzoną białą czekoladę oraz wsypać 2 szklanki kangusów, dokładnie wymieszać i przełożyć na herbatniki, wyrównać masę.
4. Ułożyć kolejną warstwę herbatników.
5. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
6. Pozostałą śmietanę oraz serek mascarpone z cukrem pudrem i gorzkim kakao ubić na puch, wlać przestudzoną mleczną czekoladę i przełożyć na herbatniki, wyrównać i udekorować pozostałymi kangusami. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze