Ciasto Kinder Country

4.5 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto z kangusami, białą i mleczną czekoladą oraz herbatnikami. Proste w przygotowaniu, bez pieczenia i przepyszne. Smakuje identycznie, jak popularny i lubiany batonik. Koniecznie wypróbujcie. :)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 180 ml śmietany 30%
    - 200 g serka mascarpone
    - 15-18 szt. herbatników
    - 1 biała czekolada
    - 1 mleczna czekolada
    - 1 łyżka mleka w proszku
    - 1 łyżka gorzkiego kakao
    - 1 łyżeczka cukru pudru
    - 2 i 1/2 szklanki kangusów
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty

Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Na tortownicy (u mnie 18 cm.), wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć połowę herbatników.
    2. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
    3. 100 ml śmietany ubić z 150 g serka mascarpone i mlekiem w proszku na puszysty krem, wlać przestudzoną białą czekoladę oraz wsypać 2 szklanki kangusów, dokładnie wymieszać i przełożyć na herbatniki, wyrównać masę.
    4. Ułożyć kolejną warstwę herbatników.
    5. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
    6. Pozostałą śmietanę oraz serek mascarpone z cukrem pudrem i gorzkim kakao ubić na puch, wlać przestudzoną mleczną czekoladę i przełożyć na herbatniki, wyrównać i udekorować pozostałymi kangusami. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować