Chow mein z kurczakiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby mun zalać niewielką ilością wrzątku, żeby spęczniały. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać curry, imbirem i trawą cytrynową. Wrzucić na suchą patelnię i obsmażyć. Grzyby mun i shiitake pokroić w paski i dodać do kurczaka, podsmażyć. Pora pokroić w krążki, paprykę i cukinię w paski, wrzucić na patelnię, wymieszać, wlać 3 łyżki sosu sojowego. Całość podsmażyć około 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody w której moczyły się grzyby, wlać na patelnię, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z zawartością patelni. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego :)
Komentarze