BEZY Z MUSEM Z RABARBARU

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób

Krucha i słodka beza przykryta kwaśnym musem z rabarbaru.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • BEZA
    - 3 białka
    - 120g cukru pudru

    MUS Z RABARBARU
    - 6-7 lasek rabarbaru
    - 1 łyżka cukru
    - plasterek imbiru
    - 2 łyżki soku z cytryny

    DO OZDOBY
    - jagoda kamczacka
    - mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Beza Mus Musy

Bezy z musem z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BEZA
    Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać aż się rozpuści. Workiem cukierniczym wyciskać bezy o średnicy 6cm. Piekarnik nagrzać do 140 stopni i włożyć bezy na 90 minut.

    MUS Z RABARBARU
    Rabarbar pokroić w kostkę. Przełożyć do rondliczka, dodać pozostałe składniki i gotować na małym ogniu aż całkowicie zmięknie. Całość zblendować.

    Na ostudzone bezy wykładać po 2 łyżki musu i ozdobić jagodami i miętą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować