Pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, kwaśnego dżemu i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam.
5 (1 ocen)
Porady
Ja w sezonie przygotowuję kilka słoików mus jabłkowego. Można wykorzystać go do przeróżnych deserów czy podwieczorków. Idealnie nadaje się do naleśników czy racuchów. Oczywiście gotowy mus można też kupić - ale wiadomo, domowy lepszy :) Kontrolujemy ilość cukru czy innych ulepszaczy. W przepisie na pleśniaka można mus zrobić według poniższego przepis Mus jabłkowy 5 średnich jabłek Cukier (opcjonalnie) Cukier waniliowy Cynamon Jabłka obieramy, trzemy na tarce. Przekładamy do garnka, dodajemy cynamon i cukier waniliowy. Jeśli jabłka są kwaśne, dodajemy cukier do smaku. Jabłka dusimy ok. 5-10 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Odstawiamy do wystygnięcia (wystarczy, że będzie letnie, nie musi być całkiem zimne).
Komentarze