Okazja wyjątkowa więc i tort obowiązkowy. Tort w upalne dni, tylko jeśli jest mało słodki lekki, i kwaskowaty prosto z lodówki, orzeźwiający. Delikatne musy owocowe, na puchatym lekkim biszkopcie przekładany bitą śmietaną.
0 (0 ocen)
Porady
Biszkopt podzielić na dwa lub trzy blaty, pierwszy na dnie umieścić w większej tortownicy o średnicy 26 cm, boki wyłożyć plastrami truskawek. Na biszkopt wyłożyć parę truskawek pokrojonych w kostkę, na nie bitą śmietanę, wyrównać. Mus rabarbarowy delikatnie rozprowadzić na śmietanie. Drugi blat ciasta wyłożyć na mus lekko docisnąć, wyłożyć warstwę bitej śmietany, na nią mus truskawkowy. Wykorzystałam dwa blaty. Schłodzić minimum 7 godzin, najlepiej całą noc. Przechowywać w lodówce.
Komentarze