Barszcz z królika!

4.42 (157 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wspaniała pożywna i pyszna zupa

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • dwa udka królika
    500 ml. barszczu w butelce
    cebula
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    majeranek
    ziele angielskie
    ząbek czosnku
    jajko
Wystaw ocenę:

4.42 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz z królika! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka królika umyć i wymoczyć przez ok 3h. Mięso wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody.
  • 2. Gotujemy ok. 40 min na wolnym ogniu od zagotowania, aż mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania (po 20 min) dodajemy cebulę, podpalony listek laurowy, czosnek i ziele angielskie. Pod koniec wlewamy barszcz z butelki. Proszę nie wlewać całego barszczu od razu, ponieważ każdy z nas lubi inny stopień kwaśności zupy (ja wlewam połowę buteleczki i próbuje ). Zagotować.
  • 3. Doprawiamy pieprzem i solą. Gdy wyłączymy barszcz posypujemy do obficie majerankiem. Pozostawić no ok 1h.
    Ugotować jajko na twardo i podawać wraz z barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.46 (171 ocen)

Gulasz z królika

To może cię zainteresować