Bananowe pancakes na mące gryczanej

4.5 (190 ocen)

Pulchne i lekko słodkie za sprawą bananów. Idealne na obiad, podwieczorek, a także na śniadanie.

Składniki:

  • Na ok 10 sztuk

    200ml mleka
    1 jajko
    1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
    1/2 szklanki mąki gryczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 banan
    szczypta soli
    syrop klonowy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Naleśniki

Bananowe pancakes na mące gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, żółtko oraz rozgniecionego widelcem banana miksujemy na gładką masę. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną, gryczaną oraz szczyptę soli. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z przygotowaną wcześniej masą.
    Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Podajemy polane syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Mąka gryczana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować