Babeczki keksowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lukrowane babeczki keksowe z kolorowymi posypkami.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki cukru
    szklanka mleka,
    1/2 szklanki oleju,
    jajko,
    mieszanka keksowa 100 g,
    kilka kropel aromatu pomarańczowego,
    kolorowe posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki keksowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce łączmy ze sobą składniki mokre (jajko, mleko i olej), w drugiej suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Łączymy ze sobą mieszając na jednolitą masę. Na sam koniec dodajemy mieszankę keksową i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Mieszamy.

    Nakładamy do 3/4 wysokości foremek. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

    Gdy babeczki będą zimne - lukrujemy i ozdabiamy posypkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować