Babeczki drożdżowe z kruszonką

4.49 (147 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób

Zapraszam na pyszne, małe babeczki drożdżowe.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 szkl mąki
    1 jajko
    1/4 szkl oleju rzepakowego
    1/4 szkl cukru
    1/4 szkl mleka
    1 łyżeczka drożdży w proszku
    1 garść rodzynek
    Kruszonka: 2 łyżki mąki
    1 łyżka masła
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Babeczki drożdżowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski, mieszamy do połączenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Ze składników na kruszonkę lepimy kruche ciasto i kruszymy je w dłoniach, odstawiamy do lodówki. Po godzinie przekładamy ciasto do foremek i odstawiamy na kolejną godzinę. Przed pieczeniem posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować