Gruszka- 3 sztuki
Pietruszka korzeń- 3 sztuki
Pietruszka nać- do posypania
Bulion warzywny- szklanka
Tymianek
Pieprz
Sól
Gałka muszkatołowa
Masło- 1 łyżka
Cebula- pół sztuki ok. 50g
Olej rzepakowy
Zupa z gruszki i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pietruszkę i gruszkę obrać. Połówkę pietruszki pokroić w plastry resztę wraz z gruszką pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paski, zeszklić w garnku dodać rozdrobnione składniki. Gotować wraz z bulionem, aż do miękkości. Na końcu doprawić i zmiksować.
2.Plastry pietruszki podpiec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze około 100 stopni, aż do zarumienienia. Udekorować wierzch zupy chipsami z pietruszki.
Komentarze