ZUPA Z GRUSZKI I PIETRUSZKI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pychotka

  • 35 min

Składniki:

  • Gruszka- 3 sztuki
    Pietruszka korzeń- 3 sztuki
    Pietruszka nać- do posypania
    Bulion warzywny- szklanka
    Tymianek
    Pieprz
    Sól
    Gałka muszkatołowa
    Masło- 1 łyżka
    Cebula- pół sztuki ok. 50g
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa z gruszki i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę i gruszkę obrać. Połówkę pietruszki pokroić w plastry resztę wraz z gruszką pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paski, zeszklić w garnku dodać rozdrobnione składniki. Gotować wraz z bulionem, aż do miękkości. Na końcu doprawić i zmiksować.
  • 2. Plastry pietruszki podpiec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze około 100 stopni, aż do zarumienienia. Udekorować wierzch zupy chipsami z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować