Ciasto Malinowa chmurka

4.5 (196 ocen)

  • 40 min

Prawdziwa rozkosz podniebienia !

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    Jajka- 3 sztuki
    Mąka pszenna pełnoziarnista- 2 łyżki
    Kakao- 1 łyżka
    Ksylitol/cukier- 3 łyżki
    Proszek do pieczenia- łyżeczka

    Krem:
    Śmietana 30%- 330 ml
    Galaretka truskawkowa- 1 opakowanie
    Maliny świeże/mrożone- ok. 250g
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto malinowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, następnie dodać ksylitol- ubijać, dodać żółtka- ubijać. Do masy jajecznej stopniowo i delikatnie przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao .
    Blachę o wymiarach około 21*21 cm wyłożyć papierem i posmarować masłem. Ciasto wlać do formy i piec w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w wodzie, odstawić by lekko stężała. Śmietanę ubić i stopniowa dodawać galaretkę, dalej miksować.
  • 3. Na biszkopcie położyć maliny-przykryć je masą malinową. Gotowe schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ksylitol Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować