Zupa pomidorowa z cieciorką

5 (188 ocen)

Jedna z moich ulubionych zup, które nigdy się nie nudzą. Tym razem wzbogaciłam jej smak o dodatek cieciorki. Kiedy jest taka zupa drugiego dania może nie być :)

Składniki:

  • 3 l bulionu drobiowego
    2 marchewki
    2 ziemniaki
    1 łodyga selera naciowego
    1/2 pietruszki
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    1 szklanka ugotowanej cieciorki
    sól
    pieprz czarny
    natka pietruszki
    śmietanka

Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na patelni z minimalnej ilością tłuszczu. Przełożyć do garnka i wlać bulion lub rosół. Dodać pokrojony seler naciowy. Kiedy warzywa będą miękkie wlać przecier pomidorowy i wsypać cieciorkę. Przyprawić i chwilę pogotować. Na końcu można zupę podbić śmietanką. Dorzucić posiekaną świeżą natkę pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować