Tagliatelle z cukinią i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron z cukinią i tuńczykiem w aromatycznym sosie pomidorowym. Smaczne i proste danie z makaronu tagliatelle i chrupiącej cukinii.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 cukinia zielona
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 puszka tuńczyka
    oliwa z oliwek
    przyprawa wegeta
    tymianek
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tagliatelle z cukinią i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie razem z rozgniecionym czosnkiem. Cukinię rozciąć wzdłuż na pół i pokroić na plasterki. Dodać do cebuli i smażyć, aż zmięknie. Wlać pokrojone pomidory i doprawić ziołami i wegetą. Dusić, aż uzyskamy gęsty sos.
    Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odsączony z wody makaron dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać dodając na końcu tuńczyk. Podawać na gorąco. Można posypać tartym parmezanem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować