Zupa krem z cukinii z białą czekoladą

4.5 (147 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pięknie wygląda udekorowana prażonymi migdałami i listkami mięty

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 300 gramów
    - cebula: 50 gramów
    - bulion drobiowy: 250 mililitrów
    - masło: 50 gramów
    - śmietana: 100 gramów
    - mleczna biała czekolada: 150 gramów
    - Prażone płatki migdałów do dekoracji: 2 łyżki
    - Sól, pieprz czarny mielony do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Dodać bulion i gotować ok. 10 minut.
  • 2. Następnie zupę zmiksować, dodać śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia.
  • 3. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować