Steki z polędwicy wołowej

3 (1 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z masłem ziołowym, bobem i musem kalafiorowym

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 4 steki z polędwicy wołowej: 400 gramów
    MARYNATA::
    - grubo mielony czarny pieprz: 1 łyżka
    - musztarda Dijon: 2 łyżki
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - sól morska do smaku: 1 łyżeczka
    MASłO CZOSNKOWE::
    - masło w temperaturze pokojowej: 4 łyżki
    - rozgniecione ząbki czosnku: 2 ząbki
    - pęczek natki pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól morska, pieprz cayenne do smaku: 1 łyżeczka
    - Bób Hortex: 400 gramów
    - Kalafior Hortex: 300 gramów
    - masło: 100 gramów
    - śmietana 30 %: 100 mililitrów
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Steki z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papier Saga 1. Wszystkie składniki masła czosnkowego dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Masło ułożyć na środku papieru do pieczenia Saga i zwinąć formując wałek o grubości około 2-3 cm. Tak przygotowane masło wstawić na godzinę do lodówki, aby stwardniało.
  • Bób Hortex 2. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprawić do smaku, natrzeć nią steki i usmażyć na grillu lub nagrzanej patelni ryflowanej po 2-3 minuty z każdej strony. Czas smażenia steków zależy od grubości i własnych preferencji .
    Rozmrożony bób Hortex smażymy na maśle z rozmarynem i doprawiamy pieprzem i solą.
  • Kalafior Hortex 3. Rozmrożony kalafior Hortex blanszujemy następnie odcedzamy i miksujemy z masłem i śmietana doprawiamy do smaku.
    Stek podajemy z warzywami i masłem ziołowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować