ZUPA KALAFIOROWA

5 (145 ocen)

  • 45 min

Szybki pomysł na obiad, a zarazem bardzo zdrowo

  • 45 min

Składniki:

  • kalafior
    1 łyżka soli
    natka pietruszki
    koper
    4 łyżki śmietany
    pieprz do smaku
    2 woreczki ryżu
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior obieramy z liści, dzielimy na różyczki i myjemy. Wrzucamy do wody z łyżką soli i ryżem. Do tego dodajemy pietruszkę i koper drobno posiekany. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Na koniec dajemy śmietanę i mieszamy. Można doprawić pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować