Pieczarkowa roladka

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ten przepis wymyśliłam sama, spisał się na medal;

  • 35 min

Składniki:

  • 2 filety podwójne
    1 kg pieczarek
    cebula
    30 dag sera żółtego
    5 jajek
    5 łyżek majonezu
    sól
    pieprz

Pieczarkowa roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy. Kroimy w talarki i myjemy. Smażymy na margarynie i dodajemy do tego pokrojoną w talarki cebulę. Przyprawiamy. Ser żółty ścieramy na tarce do niego dodajemy majonez i jajka wszystko mieszamy. Wylewamy na wyłożona formę i zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Filety rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczone ciasto układamy filety i pieczarki zwijamy roladę. Owijamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy