Zupa jarzynowa z cieciorką

4.5 (140 ocen)

Smaczna, zdrowa zupa pełna warzyw o bardzo wiosennym smaku

Składniki:

  • 1 brokuł
    1 kalafior
    200 g zielonej fasolki
    200 g cieciorki z puszki
    pęczek koperku
    łyżka posiekanej kolendry
    1 łyżka masła
    100 ml kremówki
    szczypta kurkumy i curry (opcjonalnie)
    czosnke granulowany, sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior, brokuła i fasolkę umyć i podzielić na mniejsze części.
  • 2. Włożyć do garnka i zalać wodą tak aby przykryła warzywa.
  • 3. Dodać masło, posolić i gotować na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
  • 4. Cieciorkę opłukać i dodać do zupy.
  • 5. Posiekać koperek i kolendrę i dodać do zupy, wlać kremówkę i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i wg, uznania kurkumą i curry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciecierzyca Fasola Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować