Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam i kropka! Pyszna, sycąca, rozgrzewająca. Mogę jeść zawsze.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wołowina gulaszowa: 600 gramów
    - cebula w piórka: 2 sztuki
    - paryka czerwona: 1 sztuka
    - Papryka zielonna: 1 sztuka
    - marchew pokrojona w talarki: 2 sztuki
    - pietruszka starta na tarce: 1 sztuka
    - seler mały: 1 sztuka
    - ziemniaki surowe: 5 sztuk
    - pomidory z puszki posiekane: 1 puszka
    - kostka rosołowa warzywna/wołowa: 2 sztuki
    - oregano, sól, pieprz: 2 szczypty
    - papryka ostra i słodka w proszku: 2 szczypty
    - olej lub oliwa: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa gulaszowa 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju aż zrobi się szklista. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Dusimy wszystko na dużym ogniu.

    Do wysmażonego mięsa dolewamy około litr wody, wrzucamy kostki rosołowe i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut.

    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki i dodajemy do zupy.
    Puszkę z pomidorami wlewamy do miseczki i rozgniatamy je widelcem, dodajemy do garnka.

    Wszystko razem gotujemy jeszcze 40 minut.
    Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, oregano i papryką w proszku.
    Dla lubiących ostre dania można doprawić ostrą papryką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować