Zupa gulaszowa

5 (165 ocen)

Smaczna pożywna zupa węgierska

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa gulaszowego wołowego
    - 2 cebule średnie
    - 1 papryka czerwona
    - 1 marchewka
    - 4 ziemniaki średnie
    - 2 duże ogórki kiszone
    - 2 kostki rosołowe wołowe
    - 2 ząbki czosnku duże
    - 2 łyżki papryki słodkiej
    - szczypta chili
    - olej
    - natka pietruszki
    - pieprz
    - 2 łyżki mąki płaskie
    - 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na 2 łyżkach oleju,dodać posiekany czosnek chwilkę wszystko podsmażyć Dosypać 2 łyżki papryki słodkiej i szczyptę chili przemieszać.
  • 2. - Mięso zrumienić na 2 łyżkach oleju,dodać podsmażoną cebulę,zalać 2,5 -3 l rosołu z kostki,dać pokrojoną w kostkę marchewkę,ziemniaki i paprykę gotować wszystko do miękkości.
  • 3. - Do zupy pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ogórki
    - Z masła i maki zrobić zasmażkę dodać do zupy,doprawić pieprzem ,dodać posiekaną natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować