Zupa gołąbkowa

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To świetne rozwiązanie dla tych, którym brak ochoty i cierpliwości do robienia gołąbków w klasycznej wersji.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● mała kapusta włoska
    ● niepełna szklanka ryżu
    ● włoszczyzna (pietruszka, marchewka, seler, por)
    ● cebula
    ● mały słoik przecieru pomidorowego
    ● mąka
    ● 6 łyżek śmietany 18-proc.
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, maggi, ziele angielskie, majeranek)
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gołąbkowa 1. Marchewkę, pietruszkę, pora
    i selera obieramy, myjemy
    i kroimy. Kapustę myjemy
    i kroimy w dużą kostkę. Cebulę
    kroimy w małą kostkę.
  • Zupa gołąbkowa 2. Na patelni rozgrzewamy
    tłuszcz i mieszając, podsmażamy
    mięso z cebulą. Doprawiamy
    do smaku solą, pieprzem
    i ziołami. Dokładnie
    mieszamy.
  • Zupa gołąbkowa 3. Warzywa gotujemy w 4 litrach
    wody. Dodajemy mięso
    z cebulą i kapustę. Wsypujemy
    ryż, gotujemy 20 minut. Doprawiamy
    do smaku. Dodajemy
    przecier pomidorowy, mieszamy.
    Zupę zagęszczamy mąką
    wymieszaną ze śmietaną. Dekorujemy
    listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować