Zupa cukiniowo keczupowa

5 (181 ocen)

Szybko się ją przygotowuje a do tego smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

  • średniej wielkości cukinia
    cebula
    ząbek czosnku
    duża papryka czerwona
    1/2 papryczki chili
    oregano
    sól, pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 szkl keczupu
    2 łyżki oleju

    kilka plastrów boczku
    cebulka prażona
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Musy

Zupa cukiniowo keczupowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz obie papryki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać keczup i ok 1 szkl wody, jeszcze chwilę gotować. Całość zmiksować.
  • 2. Boczek pokroić w paski i zrumienić na suchej patelni.
    Gorącą zupę podawać posypaną cebulką prażoną i boczkiem. Można podawać również z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Ketchup Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować