Krem cukiniowo-koperkowy

  • wyświetlono: 6702 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Zupa która swoim kolorom i smakiem zachęca do jedzenia. Moja rodzina się w niej zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra.

mysza75
  • 30min

Składniki

2 cukinie
1/2 pęczka koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 ziemniaki
2 łyżki jogurtu greckiego
1/3 papryczki chili
0,70 litra bulionu warzywnego
sól, pieprz
pieprz czerwony
masło klarowane

Sposób przygotowania przepisu:

Krem cukiniowo-koperkowy

  • 1. Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażam. Dodaję umytą i pokrojoną cukinię razem ze skórą i chwilę przesmażam. Zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Około 5-10 minut. Zupę miksuję blenderem, dodaję pokrojony koperek i dalej miksuję. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jogurtem, papryczką, koperkiem i kawałkami cukinii oraz pieprzem czerwonym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakoperekCukiniazupawiosenne daniekrem zupa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa z fankułu

Dodane przez: Bellapi

Zupa z Fenkułu ( kopru włoskiego ) z francuskimi...

I poszło. Było, pysznie i aromatycznie.

KREM PIECZARKOWY

Dodane przez: ALE Ciachoo

KREM PIECZARKOWY

Oto przepis na szybką zupę krem...

zupa meksykańska z mięsnymi pulpecikami

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Zupa meksykańska z pulpecikami mięsnymi

smaczna, sycaca , aromatyczna......

Zupa krem z marchwi

Dodane przez: czarnulkalbn

Zupa krem z marchwi Ali

Zupa krem to świetne danie zarówno...

zupa krem z zielonych szparagów

Dodane przez: sammakko

Zupa krem z zielonych szparagów

Lekka, pożywna i bardzo zdrowa...

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: justi2401

Zupa kalafiorowa z porem i cebulą

Pyszna, delikatna, a zarazem aromatyczna...