Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

Wspaniały obiad dla wielbicieli strączków

Składniki:

  • • 50 dag fasoli jasia
    • 30 dag boczku wędzonego parzonego
    • 30 dag kiełbasy
    • 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy
    • 2 łyżki papryki słodkiej
    • 1 cebula
    • sól
    • pieprz
    • domowa kostka rosołowa (przepis w mojej kolekcji )można dodać inne przyprawy
    • 1 czubata łyżka mąki
    • majeranek
    • olej
    • masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Mus Musy Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej na noc na drugi dzień odcedzić wlać nową wodę i gotować do miękkości
  • 2. • Cebulę boczek i kiełbasę pokroić w kostkę Na dużą patelnię dać kilka łyżek oleju podsmażyć boczek dodać kiełbasę i cebulkę smażyć aż cebula się zrumieni
  • 3. • Do ugotowanej fasoli dodać przysmażoną wędlinę z patelni dodać mus pomidorowy majeranek i przyprawy i kostkę
  • 4. • Na patelnię po smażeniu wędliny dodać masło i czubatą łyżkę mąki zrobić zasmażkę rozprowadzić z wywarem wymieszać z fasolą zagotować wszystko razem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować