Zupa krem cukiniowo-paprykowa

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zrobiło się trochę chłodniej. To idealny czas, by przygotować na obiad witaminową bombę. Niezwykle apetyczną zieloną zupę cukiniowo - paprykową. Idealnie smakuje z serem feta czy kleksem kwaśnej śmietany.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 2 średnie cukinie
    · 2 zielone papryki
    · 1 duży lub 2 mniejsze ziemniaki
    · 1 duża cebula
    · sól
    · pieprz
    · świeży imbir
    · łyżka masła
    · 4 szklanki wody
    · feta , jogurt lub kwaśna śmietana do podania
    · listki świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Zupa krem cukiniowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę siekamy w piórka- warzywa podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do głębokiego garnka. Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do ziemniaków i cebuli. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżo startym ibirem. Podajemy z kostkami fety lub kleksem kwaśnej śmietany czy jogurtu oraz świeżą bazylią. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować