Zupa cebulowa z grzankami

5 (148 ocen)

  • 50 min

Ta zupa jest doskonała na jesienno-zimowe dni. Wystarczy kilka tanich składników i idzie wyczarować naprawdę pyszną potrawę.

  • 50 min

Składniki:

  • - 0,5 kg cebuli
    - 2 kostki rosołowe
    -marchew
    - kawałek selera
    - mały por
    -sól,pieprz
    - chleb tostowy na grzanki
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki

Zupa cebulowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażymy aż cebula zmięknie.Następnie dorzucamy pokrojonego pora,startą na tartce o grubych oczkach marchew,selera i chwilę podduszamy na małym ogniu.Całość zalewamy 2 litrami wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. Doprawiamy do smaku. Gotujemy aż warzywa zmiękną ,następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Zupę podajemy z grzankami z chleba tostowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować