• zrazy ze szpinakiem

    Dodane przez: PrzepisyBozeny

  • uwielbiam szpinak

  • Składniki

    - 4 plastry schabu
    -olej
    -smalec
    -cebula

    Farsz:
    -25 dag szpinaku
    -jajko
    -3 ząbki czosnku
    -pieprz
    -przyprawa uniwersalna
    -2 łyżki ketchupu
    - mielona słodka papryka
    -przyprawa do mięs
    -majeranek

  • Sposób przygotowania

    1.

    Szpinak myjemy, osączamy i drobno siekamy. Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy szpinak, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, pieprzem i ketchupem. Po chwili zbijamy jajko i smażymy, mieszając, aż białko się zetnie. Studzimy. Plastry schabu cienko rozbijamy. Smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy, chowając brzegi. Zrazy mocno obwiązujemy nicią kuchenną. W rondlu roztapiamy smalec. Zraz obsmażamy ze wszystkich stron, aż tłuszcz zbrązowieje. Podlewamy wodą, dusimy. Doprawiamy do smaku majerankiem, przyprawa uniwersalna, papryką, przyprawa do mięs i pieprzem. Pod koniec duszenia dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PrzepisyBozeny

PrzepisyBozeny 153

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-22T19:11:29+01:00

824 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »