zrazy ze schabu

4.5 (142 ocen)

Są tańsze od tradycyjnych wołowych zrazów, a równie smaczne :)

Składniki:

  • 6-8 kawałków schabu (jak na kotlety)
    musztarda delikatesowa lub inna
    sól
    pieprz
    2-3 ogórki kiszone
    ok 5 dag wędzonego boczku
    1 cebula
    margaryna lub olej do smażenia
    woda
    1-2 łyżki mąki do zaciągnięcia sosu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, osolić i popieprzyć. Posmarować musztardą od środka i układać po kawałku ogórka, boczku i cebuli. Zwinąć i smażyć na margarynie lub oleju. Gdy się zrumienią podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie sos zaciągnąć woda z mąką.Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować