Zrazy ze szpinakiem

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ta potrawa jest bardzo smaczna. To także dobry sposób na przekonanie niejadków szpinaku, żenie jest on taki straszny.

Składniki:

  • ● 4 sznycle indycze
    ● 60 dag szpinaku
    ● 1 cebula
    ● 3 łyżki oleju
    ● 15 dag koziego sera
    ● sól
    ● gałka muszkatołowa
    ● pieprz
    ● sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i osączamy.
    Cebulę siekamy i szklimy na
    patelni z łyżką oleju. Dusimy
    3 minuty ze szpinakiem, doprawiamy
    solą, pieprzem i gałką
    muszkatołową.
  • Zrazy ze szpinakiem 2. Sznycle lekko rozbijamy, oprószamy
    solą i pieprzem, smarujemy
    porcją szpinaku, posypujemy
    kozim serem i zwijamy.
  • 3. Zrazy rumienimy na oleju
    ze wszystkich stron. Przekładamy
    do naczynia żaroodpornego
    i zapiekamy 10 minut
    w temp. 180 °C. Układamy na
    półmisku wyłożonym sałatą.

Porady

Potrawę tę podaję z wysmażonym bekonem i usmażonymi plastrami gruszek. Ser kozi możemy zastąpić parmezanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować